U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
 
 
 
                            Multiple Sclerose stabilisatie protocol
 
 
 
Allereerst bekijken we enkele biologische relaties in toegankelijke termen.

Het voorkomen van demyelinisatie van zenuwvezels is de belangrijkste taak bij het stabiliseren van voortschrijdende processen bij multiple sclerose. We bekijken hoe de regeneratie van de overeenkomstige organen het herstel van de myelineproductie op een natuurlijke manier kan beïnvloeden.

Vanuit biologisch oogpunt ziet het er zo uit:

Voor de natuurlijke vorming van de myelinelaag is dolichol nodig. Dolichol wordt op zijn beurt geproduceerd door hepatocyten, levercellen. Leverdisfunctie kan leiden tot een afname van de productie van dolichol door hepatocyten. Er zijn vele redenen voor het optreden van leverdisfunctie en ze kunnen verschillend en complex zijn.

Een van deze mechanismen doen zich voor onder stress. De bijnieren produceren dan cortisol, een stresshormoon dat later in de lever wordt vernietigd. Wanneer het lichaam in een staat van langdurige stress verkeert, bijvoorbeeld bij een ernstige ziekte van een geliefde, zal de lever eerst de belangrijkste taak uitvoeren — Het stoppen van de stress door het vernietigen van cortisol.
Bijgevolg worden andere vitale taken, zoals de productie van dolichol, niet optimaal uitgevoerd door het lever.

Dolichol speelt een belangrijke rol bij de regeneratie van celmembranen van alle soorten cellen in ons lichaam.
Allereerst wordt dolichol (geproduceerd door de lever) gebruikt voor de regeneratie van zenuwcellen in de hersenen. Het ontbreken van dolichol voor de regeneratie van myeline in andere delen van het zenuwstelsel is de oorzaak van demyelinisatie. Het ontbreken van dolichol kan zich niet alleen manifesteren in de vorm van verschillende zenuwziekten zoals Alzheimer postherpetische neuralgie  of multiple sclerose, maar ook in fibrotische ziekten zoals leverfibrose (geen alcoholische cirrose), pancreasfibrose (diabetes type 2) en vele anderen. Dolichol speelt een onmisbare rol bij de productie van stamcellen, spermatogenese, immunoglobuline en T-lymfocyten, evenals in het proces van collageenregeneratie.

Voor de normale synthese van dolichol is niet alleen een normaal functionerende lever nodig, maar ook een bouwmateriaal. Een dergelijk bouwmateriaal is polyprenol, dat wijd verspreid is in de plantenwereld. Polyprenol is ook een krachtige hepatoprotector en zijn rol in de stabilisatie van myelogenese kan niet worden onderschat.
Een andere belangrijke factor in de stabilisatie van multiple sclerose is de regulering van Primo vascular system (PVS) functies. PVS is de architect van onze embryogenese en de regulator van alle processen in het lichaam gedurende het hele leven. U kunt meer lezen over PVS in de KOSA sectie.

Het KOSA-systeem reguleert de functies van het lichaam precies door het werk van PVS te begrijpen. Het KOSA-systeem biedt verschillende formules voor MS-stabilisatie.

Protocol omvat in algemeen:

1. Optimalisatie van leverfuncties
2. Inleiding tot de lijst van supplementen en of additieven van polyprenol.
3. Regeling van PVS-functies door het toedienen van KOSA-systeem

Dit protocol heeft geen analogen, maar het geeft positieve resultaten in de stabilisatie van multiple sclerose en andere neurologische disfuncties. Het beste resultaat op dit moment is de stabilisatie van MS gedurende 30 maanden na de laatste behandeling.