U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

                                                        Licht Impulse Therapie met "Ecolight-1"

 

Biomoleculaire werkingsmechanismen van ultraviolette bloedreiniging (UVBR)

UVBR is een methode om het bloed te reinigen door kwanta van licht in het ultraviolette deel van het spectrum. De methode wordt al meer dan 80 jaar in de geneeskunde gebruikt.

Het biologische effect van de ultraviolette bloedreiniging (UVBR) is te danken aan het vermogen van moleculen van stoffen waaruit de cellen van levende organismen zijn opgebouwd, om quanta frequentie te absorberen en daardoor betrokken te raken bij diverse fotochemische reacties die hun structuur en functie veranderen. Het werkingsmechanisme van fotomodulair bloed bij de mens is complex en veelvoudig. Wetenschappers hebben bewezen dat onder invloed van UVBR de bacteriedodende activiteit van bloed en geïnactiveerde toxische stoffen en enzymen door hun oxidatie sterk toeneemt. In de tweede fase activeert het fotomodulair bloed de werking van de bloedcellen en komt een groot aantal niet-specifieke immuunfactoren vrij. Onder invloed van kwantumenergie worden op het oppervlak van rode bloedcellen nieuwe oppervlakte-actieve stoffen gevormd, die de elektrische lading van het membraan veranderen, waardoor de viscositeit van het bloed afneemt en de zuurstofcapaciteit ervan toeneemt.

Het therapeutisch effect van UVBR is ook te danken aan de herstructurering van het immuunsysteem van het lichaam. Een goed klinisch effect van UVBR wordt in verband gebracht met de verbetering van de microcirculatie door de vermindering van de viscositeit van het bloed, alsmede met de reiniging van de bloedvaten van fibrine-afzettingen, waardoor de perifere bloedstroom toeneemt en de weefsels beter van zuurstof worden voorzien.

Een van de belangrijkste effecten van UVBR is de bactericide werking. Door in te werken op bepaalde stoffen van de bacteriële cel, hebben ultraviolette frequentie een bacteriedodend effect op het bloed van de patiënt. Gebleken is dat het bacteriedodende effect van fotomodulair bloed veel overeenkomsten vertoont met dat van antibiotica.

Zo heeft UVBR de volgende therapeutische effecten:

    -bacteriedodend;
    -ontstekingsremmend;
   - verbetering van de microcirculatie;
    -de zuurstofcapaciteit van het bloed te verhogen en de zuurstoftoevoer naar organen en weefsels te    vergroten;
    -normalisering en stimulering van regeneratieve en metabolische processen;
   -immunocorrectie;
    -stimulering van de regeneratie, verbetering van de functionele eigenschappen van rode bloedcellen